gravmaskinuthyrning.se

Här köper du redskap till grävmaskin

Det finns flera nätbutiker och tillverkare som säljer redskap till grävmaskin, men vilka är egentligen de bästa i branschen? De beror till stor del på vilka redskap du är ute efter. För att du lättare ska kunna få en överblick över olika återförsäljare har vi satt ihop en guide med en kort förklaring om respektive återförsäljare och deras sortiments inriktning. Hoppas du hittar vad du söker efter.

Nordicc

Nordicc säljer maskinredskap för entreprenadmaskiner. Ser vi till grävmaskinsområdet så erbjuder detta smålandsbördiga företag bland annat grönyteredskap som häcksax och olika borstar för grävmaskiner. De har bland annat populära stål- och sopborstar för grävmaskiner i sitt sortiment, i en rad olika storlekar. Deras sopborste räknas av många som en av de bästa på marknaden och deras stålborste för grävmaskin tål riktigt hårda tag. På deras hemsida kan du begära offert för deras redskap till grävmaskiner och de svarar senast nästa arbetsdag.

Här hittar du exempelvis:

 • Hydraulisk häcksax
 • Kraftig sopborste
 • Rejäl stålborste

Hemsida

Rondellmaskin.se

Detta är en återförsäljare med en mängd grävmaskinstillbehör. De erbjuder alltid ett brett utbud och skulle du inte hitta vad du söker, ja då vill de att du kontaktar dem för att se om det går att lösa ändå. Ett servicetänk vi alltid uppskattar! Sortimentet består av adaptrar från BSM, hållbara svetsgrindar och skopor från EMA, hydrualhammar från Pladdet och mycket mer. Behöver du hjälp så kan du fylla i ett formulär, så ringer de upp inom 45 minuter.

Här hittar du exempelvis:

 • Adaptrar
 • Lyftredskap
 • Skopor

Hemsida

Quickman

Quickman är ett familjeföretag som tillverkar många svensktillverkade redskap till grävmaskiner. De håller till i Örnsköldsvik men levererar i hela landet. I deras utbud hittar du ett antal olika skopor, t.ex. planeringsskopor, gallerskopor, djupgrävningsskopor och kabelskopor. De har även asfaltskärare och en tjälriv i sitt sortiment. Vi gillar att de bifogar produktdatablad när du klickar dig vidare till respektive produkt. Då kan du enkelt få en överblick över mått, fästen och artikelnummer. Många kunder lovordar redskapens slitstyrka och höga kvalitet.

Här hittar du exempelvis:

 • Flertalet skopor
 • Asfaltskärare
 • Tjälriv

Hemsida

Redskapsbolaget

Redskapsbolaget erbjuder ett imponerande utbud – det är över 200 redskap i sortimentet ett kvitto på. Här finns de flesta tillbehör du kan tänka dig när det kommer till grävmaskiner andra maskiner. Varumärkena som är mest frekventa inom grävmaskinsområdet är SMP, Steelwrist, RF System och GA Sweden. Här hittar du skopor, asfaltskärare, tjälkrokar, klyvknivar, sopredskap m.m. Söker du gripar och fästen har de detta också. Här betalar du smidigt med kort eller mot faktura och frakten är gratis över 290 kr.

Här hittar du exempelvis:

 • Skopor & gripar
 • Asfaltskärare & klyvknivar
 • Pallgafflar & sopredskap

Hemsida

SE Equipments

SE Equipment stoltserar med sin slogan ”Nordens största redskapslager” och visst är sortimentet något utöver det vanliga. Detta svenska företag har sedan starten 2001 tagit steg efter steg mot att bli en komplett leverantör av redskap inom truck, entreprenad och lantbruk. Inom grävmaskinsområdet har de ett stort lagerhållt standardsortiment som innefattar adaptrar, skopor, gaffelställ, krattor, trumbärare och en himla massa mer. På produktsidorna kan du ställa in maskinvikt och fäste, för att få fram vilken produkt som passar din grävmaskin. Mycket smidigt!

Här hittar du exempelvis:

 • Adaptrar
 • Skopor
 • Trumbärare

Hemsida

Svenska Redskapsfabriken

Svenska Redskapsfabriken (SRF) har ett stort utbud av maskiner och redskap inom entreprenad och lantbruk. De har vuxit kontinuerligt sedan starten 2013. Önskar du ringa in din order kan du göra det på 019-760 30 00 (en service långt ifrån alla e-handlare erbjuder). Inom grävmaskinsområdet har de flertalet redskap som snabbfästen, energiklipp, grindfästen, pallgafflar… Ja, listan kan göras lång. Inne på respektive produktsida står det mer om varje redskap och där finns det dessutom gott om bilder, vilket alltid underlättar beslutsprocessen.

Här hittar du exempelvis:

 • Pallgafflar
 • Basplattor
 • Gripar

Hemsida

Handla grävmaskin-redskap på nätet

När du ska handla grävmaskin-redskap på nätet finns det några saker att tänka över. Ett första tips är att ta reda på fakta om företaget i fråga. Numera är det vanligt att recensera olika företag på nätet. Att läsa igenom tidigare kundrecensioner ger dig vägledning om det är ett seriöst företag eller inte. Samtliga företag vi listar är reko – men skulle du beställa från mindre aktörer (eller privatpersoner) kan det vara bra att göra lite bakgrundskoll innan.

En annan faktor att kolla på är hur det står till med köpevillkor så som ångerrätt och reklamation. När du handlar på nätet har du alltid rätt till 14 dagars ångerrätt. Läs mer om detta på Konsumentverket.se.

Ser vi till återförsäljarens perspektiv så måste de följa olika regler när de säljer varor online. Mer om detta kan du läsa i sammanställningen Lagar och regler inom e-handel på Verksamt.se.

Om du hittar ett redskap på en utländsk webshop så kan du läsa om vad som gäller när du handlar på nätet från ett land utanför EU (eller inom EU) på Tullverket.se.